of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Veder methode

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Veder methode

Theatercollectief de Muzen maakt gebruik van de Veder methode tijdens de voorstellingen voor dementerende ouderen. Voor mensen die dementie hebben, wordt de wereld maar klein en beperkt. Er lijkt niet veel over te blijven dat nog vreugde geeft. Dit is echter niet altijd waar. Wij bieden ze de mogelijkheid om te genieten van een prachtige voorstelling, waarbij we de Veder methode hanteren. Deze methode is gericht op het uitnodigen van dementerende ouderen om contact te maken. Dit biedt een moment van vreugde voor zowel de ouderen, als de naasten. Het brengt ons ook meer plezier in ons werk. Vraag direct naar de mogelijkheden bij Theatercollectief de Muzen.

Veder methode: vreugde voor iedereen

De Veder methode, mits deze goed wordt toegepast, zorgt voor vreugde voor alle betrokkenen. Wij hebben plezier in ons werk, de ouderen krijgen een moment van vreugde in hun leven en de mensen om hen heen ervaren het ook als prettig. De Veder methode heeft een positief effect op de zorgrelatie, maar ook op het onderlinge contact tussen de ouderen zelf. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen. Vandaar dat wij gebruik maken van deze methode! Wij kunnen bijvoorbeeld een huiskamervoorstelling geven, maar ook interactieve voorstellingen op een andere locatie. Vraag direct naar de mogelijkheden bij Theatercollectief de Muzen. U kunt bij ons ook terecht voor workshops en andere voorstellingen. Wanneer u meer wilt weten over onze mogelijkheden kunt u ons gemakkelijk bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0344 611244.


Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Riddertent huren - Theater voor mensen met een verstandelijke beperking - Activiteiten zwaar dementerende ouderen

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder