of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Theater voor mensen met een verstandelijke beperking

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Theater voor mensen met een verstandelijke beperking

Beeldend Theater De Muzen organiseert theatervoorstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking met poppen als hoofdrolspelers. Deze prachtige poppen zijn gemaakt door gespecialiseerd poppenmaakster Moniek Sommen. In de voorstellingen van Beeldend Theater De Muzen voor mensen met een verstandelijke beperking maken de poppen contact met het publiek. De interactie met mensen met een verstandelijke handicap staat centraal! Een persoonlijke aanpak staat dan ook hoog bij ons in het vaandel.

Muziek bij theater voor mensen met een verstandelijke beperking

Beeldend Theater De Muzen gebruikt tijdens de voorstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking onder andere:

  • Verrassende wendingen in het spel die de bezoeker in een prettige gemoedstoestand brengen;
  • Sfeervolle muziek;
  • Licht- en geluidseffecten.

Wij organiseren meerdere activiteiten voor mensen met een verstandelijke handicap. Een voorbeeld daarvan is onze ‘Interactieve expositie’. Deze worden zowel binnen als buiten georganiseerd.

Contact opnemen met de Muzen

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op. Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 0344 611 244 en via e-mailadres info@muzen.nl. In de folder vindt u meer informatie over theater voor mensen met een verstandelijke beperking van Beeldend Theater De Muzen. Wij vertellen u daarnaast verder graag over de mogelijkheden die wij voor u kunnen betekenen op het gebied van voorstellingen.Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Poppenspel voor ouderen - Activiteiten zwaar dementerende ouderen - Starshade tent huren

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder