of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Poppenspel voor ouderen

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Poppenspel voor ouderen

Beeldend Theater De Muzen maakt fantasierijke theatervoorstellingen waaronder poppenspel speciaal ontwikkeld voor dementerende ouderen. Onder begeleiding van poppenspelers Andrea van Sloterdijck en Ewout de Ruiter zetten de prachtige poppen van Moniek Sommen een zinderende voorstelling neer waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Interactie van de poppen met het publiek staat hierbij centraal.

Oude Mythe en sagen, tijdens een poppenspel voor ouderen

De overleden talentvolle poppenmaakster Moniek Sommen liet zich in het begin zeer sterk inspireren door oude mythen en sagen. In haar laatste werk staan dieren centraal die zij een geheel eigen karakter heeft weten mee te geven. In het poppenspel speciaal ontwikkeld voor dementerende ouderen, 'Muze pour les Autres' maken de poppen op een bijzondere manier contact met de toeschouwers. Hieruit ontstaan de meest verrassende dingen die het publiek in een fijne gemoedstoestand brengen. Sfeervolle muziek draagt hieraan bij.
Informatie en contact

Neem voor meer informatie over onze theatervoorstellingen en het poppenspel speciaal ontwikkeld voor dementerende ouderen contact met ons op of kijk verder op deze website. Download onze folder voor een uitgebreid overzicht van onze activiteiten. Boek vandaag nog een voorstelling van Beeldend Theater De Muzen en laat u verrassen door de prachtige poppen van Moniek Sommen. Wij zijn u graag van dienst! Voor meer informatie kunt u ons gemakkelijk bereiken via het telefoonnummer: 0344 611 244.Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Dementerende ouderen activiteiten - Dementie theater - Huiskamervoorstellingen

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder