of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Dickenskoor

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Dickenskoor

Een Dickenskoor zorgt voor sfeer en warmte tijdens de koude, maar gezellige kerstdagen. Bij Theatercollectief de Muzen hebben wij dan ook een aantal levensgrote marionetten uitgezocht om een heus Dickens kerstkoor te vormen. Theatercollectief de Muzen maakt al jaren belevingstheater, leuk voor jong en oud. Wij zijn een samenvoeging van drie theatergezelschappen: Theater de Bolle Kater, Thuistheater Poppetti en Beeldend Theater de Muzen. Lijkt het u leuk ons Dickenskoor bij u in de buurt te zien optreden? Dat kan! Het Dickens kerstkoor is namelijk gemakkelijk in te huren.

Dickenskoor: speciaal voor evenementen rondom het thema Dickens

Dickens blijft een relevante schrijver, en zeker rond de kerstperiode komen zijn verhalen nog vaak aan bod. Speciaal voor evenementen rondom het thema Dickens, heeft Theatercollectief de Muzen dan ook de mooiste, levensgrote marionetten uitgezocht. Deze marionetten vormen samen het Dickenskoor. Aangevuld met de ervaren poppenspelers van Theatercollectief de Muzen zingt dit Dickens kerstkoor de minder bekende buitenlandse kerstliedjes, zoals Engelse en Franse liedjes. Dit gebeurt allemaal a capella. De marionetten van het Dickens kerstkoor zijn gekleed naar de mode uit de tijd van Dickens, waardoor u zich even waant in het verleden. Voor het opstellen van het koor hebben wij diverse voorwaarden, waaronder:

  • We gebruiken een marktkraam van 2,5 bij 2,5 meter, daaromheen plaatsen wij spullen ter aankleding. Die ruimte hebben wij nodig. We hebben dus zeker een ruimte nodig van ongeveer 4 bij 3 meter;
  • Wij gebruiken een netspanning van 230 volt (maar het Dickenskoor kan in overleg ook zonder optreden).

Neem vrijblijvend contact op

Lijkt het u wat om het Dickenskoor te zien optreden, bijvoorbeeld op een Dickensfestival? De afgelopen jaren hebben wij met het koor al op diverse Dickensfestivals gestaan, waarbij we altijd lovende reacties kregen. Wilt u het Dickenskoor inhuren voor uw festival? Of heeft u een andere plek in gedachten waar een optreden van het Dickens kerstkoor goed zou passen? Neem dan vrijblijvend contact op met Theatercollectief de Muzen door te bellen naar 0344 611 244.


Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Het meisje met de zwavelstokjes theater - Marionettentheater - Theatervoorstelling dementerende ouderen

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder