of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Dementie theater

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Dementie theater

Theatercollectief de Muzen verzorgt ook dementie theater met poppen. Ons theater is met levensgrote poppen, zonder kast. Deze poppen roepen de mooiste herinneringen op bij mensen met dementie tijdens onze theater voorstellingen. Dit is altijd in combinatie met mooie, rustige, maar ook vrolijke muziek. Alle zintuigen worden geprikkeld en de ouderen leven weer helemaal op. Deze originele voorstellingen zijn in verschillende vormen te boeken.

Voorstellingen speciaal voor mensen met dementie: Beeldend Theater de Muzen

Theatercollectief de Muzen bestaat uit drie verschillende theatergezelschappen waarbij interactie met poppen centraal staat: Theater de Bolle Kater, Thuistheater Poppetti en Beeldend Theater de Muzen. Beeldend Theater de Muzen heeft vooral voorstellingen voor mensen met dementie of verstandelijke beperking. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een huiskamerbezoek waarbij een één-op-één voorstelling wordt gegeven. Hierbij gaat het om beleving in de breedste zin des woords; alle zintuigen worden geprikkeld. Naast een huiskamerbezoek kan er ook een voorstelling in een centrale ruimte in een instelling gegeven worden waarbij ook de interactiviteit met de poppen centraal staat.

Een voorstelling van Beeldend Theater de Muzen boeken

Voor meer informatie en het boeken van een voorstelling van Beeldend Theater de Muzen kunt u bellen naar 0344 611244. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u! Zodoende komt u erachter wat nu precies bij u past en wat wij voor u kunnen betekenen.Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Activiteiten verstandelijk beperkten - Huiskamervoorstellingen - Verstandelijke beperking activiteiten

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder