of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Dementerende ouderen activiteiten

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Dementerende ouderen activiteiten

Naast zinderende theatervoorstellingen houdt Beeldend Theater De Muzen zich bezig met het organiseren van dementerende ouderen activiteiten. Speciaal voor deze ouderen ontwikkelde De Muzen een theatervorm waarbij de zintuigen van het publiek geprikkeld worden. Hoofdrolspelers in de voorstellingen van Beeldend Theater de Muzen zijn de prachtige poppen gemaakt door Moniek Sommen. In het spel staat de interactie van de poppen met de toeschouwers centraal.

Voor dementerende ouderen, speciale activiteiten  

Moniek Sommen liet zich bij het maken van de poppen inspireren door dieren en oude mythen en sagen. In het poppenspel dat valt onder de dementerende ouderen activiteiten van De Muzen, 'Muze pour les Autres' maken de poppen op een bijzondere manier contact met de toeschouwers. Er gebeuren een aantal verrassende dingen waarbij het publiek zich moeiteloos laat meevoeren naar een andere wereld. Sfeervolle muziek draagt hieraan bij.

Meer Informatie en contact

Download onze folder voor meer informatie over onze dementerende ouderen activiteiten of kijk verder op deze website. Neem voor vragen contact met ons op. Graag tot ziens bij één van onze voorstellingen! Voor meer informatie kunt u ons gemakkelijk bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0344 611 244. Wij staan u graag te woord en vertellen u dan over de diverse opties.


Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Verstandelijke beperking activiteiten - Activiteiten verstandelijk beperkten - Decordoek huren

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder