of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Activiteiten zwaar dementerende ouderen

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Activiteiten zwaar dementerende ouderen

Theatercollectief de Muziek biedt ook activiteiten voor zwaar dementerende ouderen. Het kan heel lastig zijn om naasten die zwaar dementerend zijn nog te zien stralen. Bij onze voorstellingen gebeurt dit toch regelmatig, door de interactie met onze levensgrote en zachte poppen. Wij maken gebruik van rustige en vrolijke muziek tijdens onze activiteiten waardoor herinneringen opgehaald worden en deze zwaar dementerende ouderen weer stralen.

Activiteiten voor zwaar dementerende ouderen van Theatercollectief de Muzen

Onder Theatercollectief de Muzen vallen drie theatergezelschappen die allemaal op een andere manier interactie met poppen gebruiken. Eén daarvan heeft activiteiten die speciaal gericht zijn op zwaar dementerende ouderen. Beeldend Theater de Muzen heeft voorstellingen met poppen die gespeeld worden door Andrea van Sloterdijck en Ewout de Ruiter. Hierbij worden alle zintuigen geprikkeld. Er zijn verschillende activiteiten voor zwaar dementerende ouderen zoals het huiskamerbezoek. Hierbij is er één-op-één contact met de ouderen waarbij gebruik wordt gemaakt van levensgrote, zachte poppen en rustige en vrolijke muziek.

De mogelijkheden

Wilt u graag een voorstelling van Beeldend Theater de Muzen boeken, dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 0344 611244. Het is mogelijk om 4 tot 5 huiskamers per dag te bezoeken met onze voorstelling. Een bezoek duurt ongeveer een half uur, maar is het gewenst om dit korter of langer te doen, dan is dat ook mogelijk. Wij bespreken graag alle mogelijkheden met u!


Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Dementie theater - Starshade tent huren - Dementerende ouderen activiteiten

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder