of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Activiteiten verstandelijk beperkten

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Activiteiten verstandelijk beperkten

Verrassend leuke activiteiten voor verstandelijk beperkten vindt u bij de theatervoorstellingen van Theatercollectief de Muzen. Theatercollectief de Muzen is een theatercollectief bestaande uit drie theatergezelschappen: Theater de Bolle Kater voor straattheater, Thuistheater Poppetti voor poppenspel voor kinderen en Beeldend Theater de Muzen, poppentheater als activiteiten voor verstandelijk beperkten en dementerenden.

Beeldend Theater de Muzen: activiteiten voor verstandelijk beperkten en dementerenden

Beeldend Theater de Muzen is een onderdeel van Theatercollectief de Muzen en biedt verschillende activiteiten voor verstandelijk beperkten en dementerenden. Voor mensen met een verstandelijke beperking hebben we de voorstelling ‘Muze pour les Autres’, oftewel de Muzen voor alle anderen. Deze voorstelling is speciaal voor activiteiten bij instellingen voor verstandelijk beperkten. Hierbij kan gekozen worden voor het huiskamerbezoek of de interactieve expositie. Bij het huiskamerbezoek komen de poppen naar de mensen toe in de vertrouwde omgeving. Er speelt vrolijke, rustige muziek en de mensen hebben interactief contact met de poppen. Bij de interactieve expositie klinkt er sprookjesachtige muziek en zijn er verschillende activiteiten waar de verstandelijk beperkten aan deel kunnen nemen. Zo is het dus niet een normale expositie, maar een interactieve expositie waar de mensen een complete beleving meemaken.

Neem contact met ons op

Wilt u graag een voorstelling van Beeldend Theater de Muzen bezoeken? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0344 611244 om de mogelijkheden te bespreken. Wij staan u graag te woord en vertellen u over ons portfolio.


Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Activiteiten ouderen dementie - Decordoek huren - Dickenskoor

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder