of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Activiteiten ouderen

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Activiteiten ouderen

Theatercollectief de Muzen verzorgt originele activiteiten voor ouderen. Veel ouderen zijn eenzaam en vinden het geweldig om activiteiten te ondernemen of om naar een theatervoorstelling te gaan. Theatercollectief de Muzen bestaat uit drie verschillende theatergezelschappen: Poppetti Thuistheater, Theater de Bolle Kater en Beeldend Theater de Muzen. Ieder heeft zijn eigen specialiteit, zo is Thuistheater Poppetti er speciaal voor kinderen en is Beeldend Theater de Muzen er speciaal voor activiteiten voor ouderen met dementie en verstandelijk beperkten. Allen hebben ze de interactie met poppen centraal staan in de voorstellingen.

Activiteiten en theatervoorstellingen voor ouderen

‘Muze pour les Autres’ is een voorstelling van Beeldend Theater de Muzen, met activiteiten speciaal voor ouderen en dementerenden. ‘Muze pour les Autres’ betekent ‘Muzen voor alle anderen’. Een theatervoorstelling met levensgrote poppen die een complete beleving geeft. Hiervan hebben we twee soorten activiteiten: de huiskamervoorstelling en de interactieve tentoonstelling voor ouderen. Bij de huiskamervoorstelling word de ouderen  één-op-één meegenomen in de totale, interactieve beleving met onze poppen. Tijdens de interactieve tentoonstelling wordt er in een centrale ruimte van bijvoorbeeld de zorginstelling een tentoonstelling opgezet waar ook de interactiviteit en beleving met de poppen centraal staat.

Herinneringen ophalen

Tijdens onze activiteiten zullen bij ouden heel wat mooie herinneringen naar boven komen. Alle voorstellingen zijn voorzien van rustige, mooie en vrolijke muziek. Heeft u interesse in het boeken van een voorstelling van Beeldend Theater de Muzen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0344 611244.


Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Activiteiten zwaar dementerende ouderen - Riddertent huren - Poppenspel voor ouderen

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder