of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Activiteiten ouderen dementie

Dickens Kerstkoor

Informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht

Activiteiten ouderen dementie

Activiteiten voor ouderen met dementie zijn moeilijk te vinden, maar Theatercollectief de Muzen heeft hier een verrassende oplossing voor. Het is soms erg moeilijk om deze mensen nog te laten stralen van geluk, maar bij onze voorstellingen gebeurt dit regelmatig! Onze voorstellingen worden gespeeld door poppen. Deze poppen zijn erg aaibaar en knuffelbaar en onze activiteiten roepen vaak mooie herinneringen op bij ouderen met dementie.

Theatercollectief de Muzen: activiteiten voor ouderen met dementie

Bij Theatercollectie de Muzen hebben we verschillende activiteiten voor ouderen met dementie. Zo hebben we bijvoorbeeld de huiskamervoorstelling waarbij we met een kar vol met poppen naar de mensen toe komen, in hun eigen huiskamer of bed. Deze één-op-één voorstellingen zijn altijd anders en worden altijd aangepast aan de persoon zelf. Het is ook mogelijk om een interactieve voorstelling te boeken. Hierbij wordt dan in een centrale ruimte een tentoonstelling gehouden waar ook de interactie tussen poppen en ouderen met dementie centraal staat.

Muze pour les Autres

U kunt als instelling zijnde ook activiteiten bij ons boeken voor ouderen met dementie. Zo hebben we Muze pour les Autres, oftewel de Muzen voor alle anderen; speciaal voor instellingen die zorg dragen voor mensen met een verstandelijke beperking of dementerende ouderen. Heeft u interesse? Bel ons dan op telefoonnummer 0344 611244, en dan bespreken we de mogelijkheden!


Bekijk hieronder enkele van onze activiteiten:
Marionettentheater - Theater Tiel - Het meisje met de zwavelstokjes theater

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities - op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je "boekenkast van het leven" door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder