of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Middeleeuwse tenten /Riddertenten

In de categorie thematenten horen ook de middeleeuwse of riddertenten thuis. In ons standaardassortiment treft u drietal verschillende tenten aan die zo veel mogelijk gemaakt zijn volgens de manieren van lang geleden. Twee daarvan zijn gesloten, terwijl de derde, de Stalknecht alleen een dak is waar vroeger het paard onder stond, maar die nu vooral ingezet wordt als marktkraam, terrasoverkapping of om een muzikant of koor onder te laten optreden.

Riddertenten op Betuwepodium
Riddertent op Betuwepodium

Windsor

Deze grote tent van 6 x 9 meter heeft een charmante uitstraling en is, doordat er 14 masten met spanlijnen worden gebruikt, zeer windvast. Hij is ruimtelijk en zeer geschikt voor diverse doeleinden. Als theatertent met een niet te groot speelvlak, kunnen er tussen de 30 en 50 mensen in.

Naturelkleur (gebrokenwit ) – 440 gr/m2 poly/katoen
Afmeting 9 x 6 m, doorloophoogte 2,5 m, totale hoogte 4,7 m

Deze tent is ook als ronde tent met een doorsnede van 6 meter op te zetten.

Deze tent wordt met haringen en grondpennen opgezet en kan daardoor niet op een verharde ondergrond opgezet worden!

Stalknecht

Deze tent van 3 x 4,5 meter bestaat uit een dak en eventueel een achterwand en leent zich zeer goed als verkoopkraam. De tent heeft 12 palen en staat daardoor zeer stabiel. De tent is waterdicht doordat het doek een coating heeft.

Van de Stalknecht hebben we meerdere exemplaren. Leuk om daarmee een middeleeuwse markt te maken.

Deze tent wordt met haringen en grondpennen opgezet en kan daardoor niet op een verharde ondergrond opgezet worden!

riddertent stalknecht 2

Deze tenten zijn kleiner dan 50 vierkante meter en hoeven dus niet te voldoen aan de norm NEN-EN 13782 voor tijdelijke constructies. Een bouwboek is dan ook niet vereist alsmede het kunnen aantonen van de brandwerendheid van de gebruikte materialen. Wel raden wij u aan om te zorgen voor noodverlichting en goedgekeurde brandblussers als u deze tenten voor openbare activiteiten gebruikt.

riddertent stalknecht
Middeleeuwse tent Tudor 2

Tudor in Rood/zwart

Onlangs hebben we aan de collectie riddertenten een nieuwe tent toegevoegd. Het gaat om een Tudor van 6,8 x 4,5 meter in Rood/zwart. Door zijn kleuren is dit een zeer opvallende tent die gezien zijn oppervlak zeer geschikt is voor kleinschalige voorstellingen of gewoon om heerlijk middeleeuws in te gaan bivakkeren.

Eventueel te huur samen met een aantal fraaie riddertunieken.

Middeleeuwse tent Tudor 1