of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Middeleeuwse tent

In het assortiment aan thematenten van Theatercollectief de Muzen hoort zeker de middeleeuwse tent thuis. In ons assortiment treft u verschillende middeleeuwse tenten aan die zo veel mogelijk zijn gemaakt volgens de manieren van honderden jaren geleden. Wij hebben tenten die rondom gesloten zijn, al dan niet met losse zijwanden, en een middeleeuwse tent genaamd de Stalknecht die alleen een dak heeft. Vroeger werd de Stalknecht gebruikt voor het stallen van paarden. Tegenwoordig wordt deze middeleeuwse tent vooral ingezet als marktkraam en is het een ideale overkapping voor muzikanten of koren. In het assortiment van Theatercollectief de Muzen vindt u verschillende middeleeuwse tenten die we hieronder aan u tentoonstellen.

De charmante uitstraling van de grote middeleeuwse Windsor-tent

Deze grote tent in gebroken wit van 6×9 meter heeft een charmante uitstraling en is zeer windvast door de veertien masten met spanlijnen. Met een totale hoogte van 4,7 meter en een doorloophoogte van 2,5 meter is de tent ruimtelijk en zeer geschikt voor diverse doeleinden. Als theatertent met een niet te groot speelvlak kunnen er tussen de 30 en 50 mensen in. Deze middeleeuwse tent is ook als ronde tent met een doorsnede van 6 meter op te zetten.

Stalknechttent met achterwand is zeer geschikt als marktkraam

Deze tent van 3×4,5 meter bestaat uit een dak en eventueel een achterwand. Hierdoor leent deze middeleeuwse tent zich goed als verkoopkraam. De tent heeft twaalf palen en staat daardoor zeer stabiel. Dankzij een coating op het doek is de tent geheel waterdicht. Van de Stalknechttent hebben we meerdere exemplaren. Dit is de ideale tent voor een middeleeuwse markt.

Val op met een rood-zwarte Tudor-tent

De Tudor is een tent van 6,8×4,5 meter in rood/zwart. Door zijn kleuren is dit een zeer opvallende tent die gezien zijn oppervlak zeer geschikt is voor kleinschalige voorstellingen of gewoon om heerlijk middeleeuws in te gaan bivakkeren. De tent heeft twee masten in het midden, maar is ook als éénmaster op te zetten. Er ontstaat dan een tent met een doorsnede van 4,5 meter. Bij ons zit u ook goed voor het huren van een middeleeuwse tentinrichting.

Markies met ronde uiteinden

De oorsprong van deze tent, die gemaakt is door de Amerikaanse firma Tentsmiths, komt eerder uit de 17e en 18e eeuw. Opvallend aan de tent is het ontbreken van tentpalen aan de zijkant van de tent. Dit in combinatie met de schuine wanden maakt dat de tent heel ruim oogt, terwijl hij toch maar 8×6 meter is. Door de schuine kanten is de vloeroppervlakte echter 9×7 meter. Dat de tent geen zijpalen heeft, betekent wel dat de scheerlijnen heel lang zijn en er voor deze tent dus veel ruimte gevraagd wordt om hem te plaatsen. Is er niet zoveel ruimte? Dan kunnen we de tent ook voorzien van zijpalen en is er veel minder ruimte voor de scheerlijnen nodig. De zijwanden kunnen verwijderd worden waardoor er een heel groot afdak ontstaat. Deze tent is door de leverancier brandvertragend geïmpregneerd volgens de Amerikaanse norm CPAI-84.

Nieuw in het verhuurpakket

Eind 2018 hebben we het aanbod middeleeuwse tenten en tipi-tenten aanzienlijk uitgebreid. Naast grote tenten hebben we nu ook een drietal kleine tenten die niet alleen voor kleinschalige evenementen bruikbaar zijn, maar ook beeldbepalend kunnen zijn op uw evenement. Ook hebben we een tent van 4×6 meter in de kleur rood/wit aangeschaft die niet alleen als gesloten tent op te zetten is, maar ook als klein podium. Bovendien hebben we ook een witte tent van 5×9 meter die ideaal is voor horeca- of verkoopdoeleinden. Tenslotte kunnen we ook nog terug naar de tijd van de Vikingen met een tweetal te koppelen Viking-tenten die als gesloten tent gebruikt kunnen worden of als marktkraam. Dit zijn de middeleeuwse tenten die nieuw in het verhuurpakket zijn:

  • Sindala rood/groen rond 3 meter

Dit is een leuk klein tentje waar toch verrassende dingen mee te doen zijn. Door zijn kleurstelling is het zeer vrolijk en opvallend. Het is zeer geschikt als tent voor een kaartlegger of waarzegger. De afmetingen zijn 3 meter in doorsnede, de zijwanden zijn los.

  • Floris wit/groen rond 3 meter

Onze wit/groenen middeleeuwse tent heeft dezelfde opbouw als onze Sindala, maar heeft door de andere kleurstelling een totaal ander uiterlijk. Wat blijft, is zijn vrolijke uiterlijk. Een ideale tent voor het gevolg van de ridder. De afmetingen zijn 3 meter in doorsnede, de zijwanden zijn los.

  • Landsknechttent Tristan

Onze Tristan is een vrolijk ogende middeleeuwse tent in model Landsknecht. De afmetingen zijn 4×6 meter. Doordat de zijwanden los zijn, kan hij op veel manieren gebruikt worden.

  • Landsknechttent Palamedes

De Palamedes is een middeleeuwse tent in model Landsknecht. De afmetingen zijn 3×3 meter. De zijwanden zijn los en bestaan uit twee delen. Daardoor heeft hij ook een ingang aan de achterkant.

  • Riddertent Simon 5×9 meter

Deze middeleeuwse tent biedt een slaapplaats aan circa twintig personen, maar is ook een blikvanger. In dit opzicht is het een geweldig verblijf voor de hoge adel of als herbergtent. Als u enkele zijwanden weglaat, ontstaat er onmiddellijk een comfortabele overkapping. De zijhoogte maakt ook het gebruik als marktkraam mogelijk. De zijkant is circa 2 meter hoog, het midden is 3,5 meter hoog.

  • Vikingtent/kraam Hagrid

De afmetingen zijn 3×4,5 meter. De zijwand kan neergeklapt worden, maar de tent kan ook als geheel afgesloten A-tent van 3×3 meter geplaatst worden. De middeleeuwse tent staat zelfstandig. Er zijn twee exemplaren beschikbaar. Deze zijn te koppelen met een derde tent.

Welke middeleeuwse tent kiest u?

Het maakt niet uit welke middeleeuwse tent u kiest, als u maar geniet. Omdat onze tenten kleiner zijn dan 50 vierkante meter, hoeven ze niet te voldoen aan de NEN-EN 13782-normen voor tijdelijke constructies. Een bouwboek is dan ook niet vereist alsmede het kunnen aantonen van de brandwerendheid van de gebruikte materialen. Wel raden wij u aan om te zorgen voor noodverlichting en goedgekeurde brandblussers als u deze tenten voor openbare activiteiten gebruikt. Waar wacht u nog op? Huur een middeleeuwse tent. Wilt u voor de volledige ervaring gaan? Huur dan ook een aantal fraaie decorstukken voor aankleding van uw evenement. Bekijk het hele aanbod van tenten die wij verhuren en bel 0344 611 244 om er een te reserveren. Via het contactformulier kunt u onze prijslijst opvragen.

Riddertent op Betuwepodium
IMG_0155k
Middeleeuwse tent Tudor 2
onze marquees van 6 bij 8 meter
Marquant-5x9m
index
Middeleeuwse tent Tudor 1
riddertent stalknecht 2