of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Middeleeuwse tenten /Riddertenten / Historische tenten

In het assortiment van thematenten van Theatercollectief de Muzen, hoort zeker de middeleeuwse tent thuis. In ons standaardassortiment treft u een drietal verschillende tenten aan die zo veel mogelijk gemaakt zijn volgens de manieren van honderden jaren geleden. In ons assortiment hebben wij twee riddertenten die rondom gesloten zijn en een middeleeuwse tent, de Stalknecht, die alleen een dak heeft. Vroeger werd de Stalknecht gebruikt voor het stallen van de paarden. Tegenwoordig wordt deze middeleeuwse tent vooral ingezet als marktkraam en is het een ideale overkapping voor muzikanten of koren.

De charmante uitstraling van de grote Windsor-tent

Deze grote tent in gebroken wit van 6×9 meter heeft een charmante uitstraling en is, doordat er 14 masten met spanlijnen worden gebruikt, zeer windvast. Met een totale hoogte van 4,7 meter en een doorloophoogte van 2,5 meter, is de tent ruimtelijk en zeer geschikt voor diverse doeleinden. Als theatertent met een niet te groot speelvlak, kunnen er tussen de 30 en 50 mensen in. Daarnaast is de tent ook als ronde versie met een doorsnede van 6 meter op te zetten. De Windsor-tent wordt met haringen en grondpennen opgezet en kan daardoor niet op een verharde ondergrond opgezet worden.

Stalknechttent met achterwand zeer geschikt als marktkraam

Deze tent van 3×4,5 meter bestaat uit een dak en eventueel een achterwand en leent zich daardoor zeer goed als verkoopkraam. De tent heeft twaalf palen en staat daardoor zeer stabiel. Dankzij een coating op het doek, is de tent geheel waterdicht. Van de Stalknechttent hebben we meerdere exemplaren. Ga met de middeleeuwse tent op een riddermarkt staan en val op! Deze tent wordt met haringen en grondpennen opgezet en kan daardoor niet op een verharde ondergrond opgezet worden.

Val op met een rood-zwarte Tudor-tent

Ga voor de middeleeuwse tent van 6,8 x 4,5 meter en huur de rood-zwarte Tudor-tent voor een feestje of voorstelling. Dankzij de fraaie kantelen, ideale hoogte en de prachtige kleuren van de tent, weet u zeker dat mensen nog tijden zullen napraten, wanneer u voor een feest of evenement een Tudor-tent bij ons huurt.

Markies met ronde uiteinden

 

Niet meer middeleeuws is onze Markies met schuine wanden en ronde uiteinden. De oorsprong van deze tent, die gemaakt is door de Amerikaanse firma Tentsmiths komt eerder uit de 17e en 18e eeuw.

Opvallend aan de tent is het ontbreken van tentpalen aan de zijkant van de tent. Dit in combinatie met de schuine wanden maakt dat de tent heel ruim oogt, terwijl hij toch maar effectief 8 x 6 meter is. Door de schuine kanten is het vloeroppervlak echter 9 x 7 meter. Dat de tent geen zijpalen heeft betekent wel dat de scheerlijnen heel lang zijn en er voor deze tent dus veel ruimte gevraagd wordt om hem te plaatsen. Is er niet zoveel ruimte, dan kunnen we de tent ook voorzien van zijpalen en is er veel minder ruimte voor de scheerlijnen nodig. De zijwanden kunnen verwijderd worden waardoor er een heel groot afdak ontstaat.

In principe is deze tent door de leverancier brandvertragend geïmpregneerd volgens de Amerikaanse norm CPAI-84.

Welke tent kiest u?

Het maakt niet uit welke tent u kiest, als u maar geniet. Omdat onze tenten kleiner zijn dan 50 vierkante meter, hoeven ze niet te voldoen aan de NEN-EN 13782-normen voor tijdelijke constructies. Wel raden wij u aan om te zorgen voor noodverlichting en goedgekeurde brandblussers als u deze tenten voor openbare activiteiten gebruikt. Waar wacht u nog op? Huur een bedoeïenentent bij Theatercollectief de Muzen in het Gelderse Tiel. Wilt u voor de volledige ervaring gaan? Huur dan ook een aantal fraaie riddertunieken. Bekijk het hele aanbod van tenten die wij verhuren en bel 0344 611 244 om er een te reserveren.

Riddertenten op Betuwepodium
IMG_0155k
Middeleeuwse tent Tudor 2
onze marquees van 6 bij 8 meter
Riddertent op Betuwepodium

Windsor

Deze grote tent van 6 x 9 meter heeft een charmante uitstraling en is, doordat er 14 masten met spanlijnen worden gebruikt, zeer windvast. Hij is ruimtelijk en zeer geschikt voor diverse doeleinden. Als theatertent met een niet te groot speelvlak, kunnen er tussen de 30 en 50 mensen in.

Naturelkleur (gebrokenwit ) – 440 gr/m2 poly/katoen
Afmeting 9 x 6 m, doorloophoogte 2,5 m, totale hoogte 4,7 m

Deze tent is ook als ronde tent met een doorsnede van 6 meter op te zetten.

Deze tent wordt met haringen en grondpennen opgezet en kan daardoor niet op een verharde ondergrond opgezet worden!

Stalknecht

Deze tent van 3 x 4,5 meter bestaat uit een dak en eventueel een achterwand en leent zich zeer goed als verkoopkraam. De tent heeft 12 palen en staat daardoor zeer stabiel. De tent is waterdicht doordat het doek een coating heeft.

Van de Stalknecht hebben we meerdere exemplaren. Leuk om daarmee een middeleeuwse markt te maken.

Deze tent wordt met haringen en grondpennen opgezet en kan daardoor niet op een verharde ondergrond opgezet worden!

riddertent stalknecht 2

Deze tenten zijn kleiner dan 50 vierkante meter en hoeven dus niet te voldoen aan de norm NEN-EN 13782 voor tijdelijke constructies. Een bouwboek is dan ook niet vereist alsmede het kunnen aantonen van de brandwerendheid van de gebruikte materialen. Wel raden wij u aan om te zorgen voor noodverlichting en goedgekeurde brandblussers als u deze tenten voor openbare activiteiten gebruikt.

riddertent stalknecht
Middeleeuwse tent Tudor 2

Tudor in Rood/zwart

De Tudor is een tent van 6,8 x 4,5 meter in Rood/zwart. Door zijn kleuren is dit een zeer opvallende tent die gezien zijn oppervlak zeer geschikt is voor kleinschalige voorstellingen of gewoon om heerlijk middeleeuws in te gaan bivakkeren. De tent heeft twee masten in het midden. Ook is deze als éénmaster op te zetten. Er ontstaat dan een tent met een doorsnede van 4,5 m.

Eventueel te huur samen met een aantal fraaie riddertunieken.

Middeleeuwse tent Tudor 1