of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

Workshops

Workshop Levensgrote poppen maken van Latex of papier-maché
Deze workshop wordt alleen gegeven aan groepen van minimaal 5 en maximaal 10 personen die u zelf moet samenstellen. We proberen zo veel mogelijk in te spelen op de wensen van de deelnemers, maar wat we in ieder geval behandelen is het maken van koppen in latex en papier-maché. Bij een één- daagse cursus zullen vooral de basistechnieken aan de orde komen, wordt er een simpele kop gemaakt die we vervolgens gaan omzetten in een mal voor een kop van rubber. De techniek voor het maken van een kop van papier-maché laten we zien, de verdere bewerking van de kop zou in overleg 2 weken later plaats kunnen vinden als het papier –maché gedroogd is. Als er vraag naar is kunnen we ook het maken van een polyester kop laten zien. Een workshop op maat is onze doelstelling.
Naast het maken van de kop, kijken we ook naar de verschillende manieren om een lijf te maken. Dit doen we aan de hand van de vele poppen van Beeldend theater de Muzen die tijdens de workshop opgesteld staan en bekeken kunnen worden. Met deze poppen gaan we ook kijken naar het spelen. Dit om de deelnemers het gevoel te geven hoe ze hun pop zo kunnen maken dat er goed mee te werken valt.
De workshop wordt in principe gegeven in Tiel en duurt van 9.00 uur tot 17.00 uur. Tussen de middag serveren wij een eenvoudige lunch. Eventueel kunnen we de workshop ook op een geschikte locatie elders geven in overleg.

Heeft u een groep mensen die deze workshop willen bijwonen, informeer dan naar de mogelijkheden. Individuele aanmeldingen zijn niet mogelijk.

Workshop Licht en geluid voor uw eigen poppentheater
Deze workshop is bedoeld voor poppenspelers die meer uit de techniek willen halen. Met behulp van de vele technische hulpmiddelen waarover we kunnen beschikken, wordt er gekeken naar de verschillende mogelijkheden om uw eigen voorstelling te verbeteren door het inzetten van licht en geluid. Daarbij speelt vooral het punt automatisering een belangrijke rol, want als poppenspeler beschik je veelal niet over een licht- en geluidtechnicus. Gelukkig kan de computer veel en we laten zien hoe dit moet.
Omdat de workshop geheel afgestemd wordt op de deelnemers – het is de bedoeling dat ze hun voorstelling mee gaan nemen inclusief alle techniek, is er veel aandacht voor de individuele wensen. Samen gaan we dan kijken naar waar de verbeterpunten in de techniek zitten en wat er uitgebreid kan worden.

Deze dag workshop wordt gegeven of individueel of aan maximaal 3 verschillende theatergezelschappen.

Workshops op maat
Zoals reeds eerder vermeld is dit onze doelstelling. Maak uw wensen kenbaar en wij kijken wat de mogelijkheden zijn.

Voor alle workshops geldt
● De lessen worden gegeven door mensen die uit het onderwijs komen.
● Materiaalkosten, zijn inbegrepen.
● Koffie, thee, de lunch en een glaasje om af te sluiten serveren wij alleen in Tiel.