of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

watervrouw

De watervrouw

Tijdens de jaarmarkt aan de oever van het Grote Meer krijgt  Esmeralda hoogoplopende  ruzie met haar buurvrouw om een jurk. De ruzie loopt zo hoog op dat  de buurvrouw Esmeralda in blinde woede in het water gooit. Het arme meisje kan niet zwemmen en vecht voor haar leven om aan de kant te komen. De marktkoopman probeert Esmeralda uit het water te redden maar helaas, de stroom heeft haar al meegesleurd en ze verdrinkt, haar laatste hulpkreten klinken als een echo boven het water…..

Vele jaren later gaat de visser Janos het meer op om vissen te vangen. Janos is een arme visser die alleen in zijn vissershut woont. Zijn vrouw en kind zijn kortgeleden  aan een ziekte overleden en Janos voelt zich moe, eenzaam en hongerig.
Hij gooit zijn netten uit en wacht geduldig tot de vissen zullen gaan bijten. Het lukt niet erg en de uren verstrijken. Dan, ineens, heeft hij beet, hij voelt het duidelijk  en zijn hengel wordt naar beneden getrokken. Hij trekt terug en langzaam komt de vangst omhoog. Maar…wat is dat? Duidelijk ziet hij menselijke botten boven het water uitkomen; wat is dit voor engs, heeft hij een lijk opgevist?
Janos wordt bang en wil weg van de botten. Hij probeert de botten weer terug in het water te gooien, hij denkt dat het lukt en roeit snel naar de kant om naar huis te gaan. Op de wal aangekomen verzamelt hij zijn spullen en gaat naar huis.
Hij heeft echter niet in de gaten dat de botten nog in zijn net vastzitten, pas bij zijn huis aangekomen bemerkt hij zijn vangst en vol afschuw wikkelt hij het net van de botten af en gooit ze in een hoek naast de hut.
Maar dan, ineens, overvalt hem een gevoel van medelijden en meewarig kijkt hij naar het ’’bottenvrouwtje’’ zoals hij haar inmiddels heeft genoemd.
Janos heeft echter nog steeds honger en hij gaat opnieuw het water op om vis te vangen en weer lukt het niet om ten minste één vis te vangen.
Bij de vissershut komt het bottenvrouwtje langzaam tot leven. Zij loopt naar de oever van het meer en kijkt naar de visser…..

Hoe dit afloopt? Kom en ga kijken naar de Watervrouw, een sprookje over hoe de Liefde de Dood overwint.

watervrouw

Gegevens
De Watervrouw is een lokatievoorstelling die wij spelen op en rond het water. (een grote vijver of een klein meertje)

Poppen, spel en verhaal Andrea van Sloterdijck en Ewout de Ruiter

Techniek Ewout de Ruiter en David Mijdam

Naar het Eskimosprookje Bottenvrouw

Esmiralda