of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

vier-seizoenen

Het hele jaar in één beleving
Vivaldi was geïnspireerd door de natuur en de wisseling der seizoenen. Zijn prachtige muziek gaf leven aan die verbeelding en wij laten die verbeelding zien, voelen, horen, ruiken, proeven, kortom beleven.

Begeleid door videobeelden en de muziek van Vivaldi ziet de toeschouwer in de lente de vogels zich opmaken om te gaan nestelen. Ze gaan broeden op een ei terwijl er al naarstig wormen en takjes worden gezocht. Het ei komt uit en het jonge kuiken wordt door de ouders verzorgd en gaat de wereld in.

In de zomer is het ”Hopsa Heisasa!’’ en tijd voor plezier op het strand. We spelen met een bal, blazen bellen en kijken naar een vis die zwemles krijgt… De hete zon doet je puffen en we waarschuwen voor zonnebrand!

De herfst treedt in en het gaat regenen, waaien, de bladeren vallen van de bomen en kleuren prachtig rood- geel- bruin. Kleine dieren in het bos zoeken eikeltjes en beukennoten om de wintervoorraad aan te leggen. De bladeren moeten aangeveegd worden, de vrouwtjes zijn er maar druk mee. Het gaat ook stormen en onweren, je waait bijna omver en al die regen, hou je paraplu goed vast!

Dan wordt het echt koud en de winter begint. Heeft iedereen warme wanten en een muts op? De gezelligheid van Kerst brengt de kerstbomen en de Kerstman en natuurlijk sneeuw en sneeuwballengevechten en als de oliebollen staan te bakken weet iedereen dat het nieuwe jaar bijna begint….

Voorstelling De vier seizoenen

De voorstelling Vier Seizoenen worden door Beeldend theater de Muzen voor drie doelgroepen gemaakt:

voorjaar
de kerstman
herfst

Voor festivals-alle leeftijden
In 20 minuten het jaar door, alle seizoenen razendsnel voelen en beleven.

Dit kan bijvoorbeeld vanuit één van onze tenten

Speelvloer 6 x 3 meter
Ruimte om tussen het publiek door te lopen
Ruimte die enigszins te verduisteren is
230 V

speelduur ca. 20 minuten

Voor mensen met een verstandelijk beperking
In 45 minuten rustig het jaar door afgestemd op het niveau van het publiek.

Speelvloer 6 x 3 meter
Voldoende ruimte om tussen het publiek door te lopen
Redelijk te verduisteren ruimte
230 V

speelduur ca. 45 minuten

Voor mensen met dementie
De vier seizoenen beleven met de Veder methode, een uur vol herkenbare liedjes en gedichten uit vroeger tijden die het jaar laten zien en beleven.

Speelvloer 6 x 3 meter
Voldoende ruimte om tussen het publiek door te lopen
Redelijk te verduisteren ruimte
230 V

speelduur 60 minuten