of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

instellingen

Theatercollectief de Muzen organiseert voorstellingen in het theater voor mensen met een verstandelijke beperking met poppen als hoofdrolspelers. Deze prachtige poppen zijn gemaakt door gespecialiseerd poppenmaakster Moniek Sommen. In onze voorstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking maken de poppen contact met het publiek in het theater. De interactie met mensen met een verstandelijke handicap staat centraal! Een persoonlijke aanpak staat dan ook hoog bij ons in het vaandel. Instellingen met mensen met een verstandelijke beperking kunnen dus bij ons terecht voor een speciaal programma waarbij beleven centraal staat. Denk hierbij aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen en huiskamervoorstellingen.

Muziek bij theater voor mensen met een verstandelijke beperking

Theatercollectief de Muzen uit Tiel, nabij Oss gebruikt tijdens het theater voor mensen met een verstandelijke beperking onder andere:

  • Verrassende wendingen in het spel die de bezoeker in een prettige gemoedstoestand brengen
  • Sfeervolle muziek
  • Licht- en geluidseffecten

In het eerste geval gaat het om voorstellingen met een eenvoudig verhaal die we in een centrale ruimte opvoeren terwijl we bij de huiskamervoorstelling veel meer laten gebeuren afhankelijk van wat we aantreffen bij de mensen thuis. Deze vorm is dan ook zeer geschikt voor EMB-cliënten. Wij organiseren meerdere activiteiten voor mensen met een verstandelijke handicap. Een voorbeeld daarvan is onze ‘Interactieve expositie’. Deze worden zowel binnen als buiten georganiseerd.

Bespreek de mogelijkheden voor voorstellingen met ons

Neem voor vragen en meer informatie contact met ons op. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 0344 611 244 en via het e-mailadres info@muzen.nl. In onze folder vindt u meer informatie over theater voor mensen met een verstandelijke beperking of dementerende ouderen. Wij vertellen u daarnaast graag meer over de mogelijkheden op het gebied van voorstellingen.

Poppenspel voor mensen met een verstandelijke beperking
Huiskamervoorstelling

Huiskameroptreden
Voor mensen met een meervoudige beperking spelen wij vaak onze huiskamervoorstellingen. Het gaat dan om een kleinschalige voorstelling waarbij wij op passende sfeervolle muziek individueel naar de bewoners toespelen.
Lees verder…

dierentuin

Naar de dierentuin
De haan kraait en iedereen wordt wakker. Vlug douchen, ontbijten en de baby’s de fles nog geven, want we moeten opschieten… we gaan naar de dierentuin! We gaan met een grote bus en iedereen mag sturen. Gaat dat wel goed?
Lees verder…

Voorstelling De vier seizoenen

De vier seizoenen
Vivaldi was geïnspireerd door de natuur en de wisseling der seizoenen, de prachtige muziek gaf leven aan die verbeelding en wij laten die verbeelding zien, voelen, horen, ruiken, proeven, kortom beleven.
Lees verder…

De Muze safari

Muze Safari
De rijdende tentoonstelling van de Muzen is Muze Safari: Dirk, een oude ontdekkingsreiziger trekt door het land met een wagen vol met dieren die hij tijdens zijn tochten heeft verzameld.
Lees verder…

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Tentoonstelling
Dit is een sfeervolle ’levende’ expositie van karakteristieke, levensgrote figuren die binnen of buiten opgesteld kan worden.
Een 40-tal poppen, dier- en mensfiguren, worden los of in tafereeltjes opgesteld en de bezoekers lopen er langs om ernaar te kijken.
Lees verder….