of neem contact op
Voor meer informatie bel 0344 611 244

De Muzen

De spiegel van de verbeelding

De spiegel van de verbeelding, wat is dat? Met betrekking tot de poppen van de Muzen betekent dit dat je kijkt naar karaktervolle poppen die je aankijken en waar je dan een wonderlijk gevoel bij krijgt. Wat wil deze pop mij vertellen en of wil ik deze pop iets vertellen? Dit gevoel van interactie tussen mens en pop wordt beleefd als je meegaat in de voorstelling. De poppenspelers maken dat je dit voelt en beleeft. Het wordt zo voor ieder een andere spiegel.

Beeldend theater de Muzen maakt voorstellingen met poppen. Meestal levensgrote karakter poppen die soms hulp krijgen van kleinere poppen en zelfs objecten. Gespeeld In een grote tent, een ruime zaal binnen of kleinschalig in een huiskamer.

Beeldend theater de Muzen, tentoonstelling

Voor festivals, feesten of in het theater
Voor de Muzen geldt wel poppenspel, maar geen kast. De soms levensgrote poppen kunnen verbazen, ontroeren en zijn in ieder geval kunstwerken op zich die door de poppenspelers tot leven gebracht worden. Dat kan zowel in verschillende voorstellingen en exposities – op straat, in één van onze fraaie tenten of bij u in een zaal of theater.

Lees verder
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Voor mensen met een verstandelijke beperking
Voor instellingen met mensen met een verstandelijk beperking heeft Beeldend Theater een aantal speciale programma’s waarbij het om beleven in de breedste zin des woords gaat. Hierbij kunt u denken aan zintuiglijke belevingsvoorstellingen maar ook aan voorstellingen in de huiskamer van de cliënten.

Theatercollectief de Muzen is één van de weinige theatergezelschappen die voorstellingen maakt voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

Lees verder
dementie en beleeftheater

Voor mensen met dementie
Als je ”boekenkast van het leven’’ door dementie langzaam leeg begint te raken, wordt het hele leven anders. Een heleboel dingen raken vergeten maar soms komen er flarden van vroeger terug. Dat je op tijd thuis moet zijn voor het eten anders wordt vader boos, je moet nu echt naar huis. Dames maken zich vaak druk omdat de kinderen nog niet thuis zijn en ze maken zich daar zorgen over… Oudere heren moeten vaak naar hun werk en de bus gaat over 10 minuten…

Lees verder
Moniek

Moniek
Een geweldige poppenmaakster- en speelster en de oprichtster van Beeldend theater de Muzen.

Zie haar terug in een aantal documentaires en een film die van haar gemaakt zijn.

Lees verder